Hogyan légy úrrá a falánkságon?

2021-09-29 , Életmód

Igazából nem is vagy éhes, de mégis ellenállhatatlan vágyat érzel az evés iránt. Újra és újra “letámadod” a hűtőszekrényt, az éléskamrát, sőt a biztonsági tartaléknak eldugott csoki készleteket is, és csak eszel és eszel… Mi okozza a falánkságot? Betegség? Stressz? Az érzelmeid hullámzása? Ennek járunk most utána…
Elolvasom...

Miként növelheted az energiaszintedet?

2021-09-17 , Életmód

Állandóan kimerült vagy. Mig régebben csak tél végén, tavasz elején kellett ezzel az érzéssel megküzdened, ma már az évszaktól függetlenül is jelentkezik az az ólmos fáradtság, ami teljesen használhatatlanná tesz. Nincs erőd, álmos vagy, motiválatlan, kedvetlen. Az állandósult fáradtságot az esetek többségében szerencsére nem betegség, hanem életmód hiba okozza. Mi lehet a baj? 
Elolvasom...

Miért együnk leveseket?

2021-08-27 , Táplálkozás

Mindegy, hogy tél van, vagy nyár - a levesek mindig a rendelkezésünkre állnak. Számtalan alapanyagból, és azok végtelen kombinációiból készülhetnek.  Érdemes bátran kisérletezgetni még azoknak is, akik a “száraz” ételekre esküsznek. Miért? Mert a leves olyan egészséges fogás, amit  Neked is kár lenne kihagyni!
Elolvasom...

"Pihentető" nyári étrend

2021-07-29 , Táplálkozás

Minden nyár más, de az idei  a kialakult járvány helyzet miatt sajnos rendhagyó lesz: nem oda, és nem akkor utazhatunk nyaralni ahova, és amikor szeretnénk.  A máskor oly  önfeledt perceket óhatatlanul beárnyékolja a fertőzésveszély folyamatos jelenléte. Körültekintőnek  és óvatosnak kell lennünk még akkor is, ha ez túlságosan megterhelőnek tűnik.
Elolvasom...

Salátázzunk rendszeresen!

2021-07-12 , Táplálkozás

Ha jártál mostanában a piacon, akkor személyesen is meggyőződhettél arról, hogy mekkora a kínálat a zöldségfélékből. Amerre a szem ellát csordultig vannak a rekeszek, az asztalokról szinte leömlenek a friss, zsenge zöldségfélék: a ropogós saláta a pirosló retek, az étvágygerjesztően illatozó újhagyma, a spenót, a karalábé, az újburgonya, újrépa - de nem is folytatom a sort, hiszen sorra jelennek meg a valódi idény zöldségek-,és gyümölcsök. 
Elolvasom...

Tévhitek fogságában: az édesítőszerek

2021-06-30 , Táplálkozás

Nem szeretnék általánosítani, de nem állok messze a valóságtól akkor, ha azt mondom, hogy a legtöbben kedvelik az édes ételeket, élelmiszereket - azaz az édes ízt.  Az édes íz szeretetének mértékét több tényező is befolyásolja: a genetikai alap, a személyes tapasztalatok, az életkor, és a kulturális tényezők egyaránt meghatározzák, hogy milyen mélységben, és mennyi időre válunk a “rabjává”, és miért nem tudunk ellenállni neki
Elolvasom...

Itt a nyár, hozd formába magad Te is!

2021-06-11 , Táplálkozás

Sokszor rácsodálkozol: folyamatosan mosolyog, állandóan pörög, egy percre sem áll meg, mégsem fárad el  - honnan van ennyi energiája? Hogy csinálja, hogy mindig friss, üde és tettrekész?  Szeretnéd tudni a titkát, mert egyre jobban zavar az a magadon érzett  megmagyarázhatatlan elcsigázottság, bágyadtság, amivel nap, mint nap küzdened kell.
Elolvasom...

Földieper - Egy szem egészség

2021-05-19 , Táplálkozás

Már a látványától is összefut a nyál a szánkban - ilyenkor tavasszal nincs is szebb, illatosabb,  étvágygerjesztőbb, üdítőbb és egészségesebb egy kis tálnyi epernél. Vizsgáljuk meg élettani szempontból ezt a csodálatos gyümölcsöt.
Elolvasom...

Edd magad stressz-mentesre!

2021-05-05 , Táplálkozás

Stressz - ki ne ismerné a szó jelentését, és ki ne érezné a saját bőrén a hatásait nap, mint nap. Rohanó világunkban, ahol a teljesítménykényszer szabja a feltételeket, számtalan problémával kell megküzdenünk, ami idegeskedéssel és feszültséggel jár.
Elolvasom...

  


RENDELD MEG  AZ EBÉDEDET ÉTLAPUNKRÓL

Válaszd ki 14 féle ételtípusunk közül a számodra legmegfelelőbbet. Kínálatunkban a legnépszerűbb
ételtípusok mellett igazi különlegességek is helyet kapnak.


ÉTLAP MEGTEKINTÉSE