Tévhitek fogságában: az édesítőszerek

2021-06-30 , Táplálkozás

Nem szeretnék általánosítani, de nem állok messze a valóságtól akkor, ha azt mondom, hogy a legtöbben kedvelik az édes ételeket, élelmiszereket - azaz az édes ízt.  Az édes íz szeretetének mértékét több tényező is befolyásolja: a genetikai alap, a személyes tapasztalatok, az életkor, és a kulturális tényezők egyaránt meghatározzák, hogy milyen mélységben, és mennyi időre válunk a “rabjává”, és miért nem tudunk ellenállni neki
Elolvasom...

Itt a nyár, hozd formába magad Te is!

2021-06-11 , Táplálkozás

Sokszor rácsodálkozol: folyamatosan mosolyog, állandóan pörög, egy percre sem áll meg, mégsem fárad el  - honnan van ennyi energiája? Hogy csinálja, hogy mindig friss, üde és tettrekész?  Szeretnéd tudni a titkát, mert egyre jobban zavar az a magadon érzett  megmagyarázhatatlan elcsigázottság, bágyadtság, amivel nap, mint nap küzdened kell.
Elolvasom...

Földieper - Egy szem egészség

2021-05-19 , Táplálkozás

Már a látványától is összefut a nyál a szánkban - ilyenkor tavasszal nincs is szebb, illatosabb,  étvágygerjesztőbb, üdítőbb és egészségesebb egy kis tálnyi epernél. Vizsgáljuk meg élettani szempontból ezt a csodálatos gyümölcsöt.
Elolvasom...

Edd magad stressz-mentesre!

2021-05-05 , Táplálkozás

Stressz - ki ne ismerné a szó jelentését, és ki ne érezné a saját bőrén a hatásait nap, mint nap. Rohanó világunkban, ahol a teljesítménykényszer szabja a feltételeket, számtalan problémával kell megküzdenünk, ami idegeskedéssel és feszültséggel jár.
Elolvasom...

Villámdiéták - villámgyors veszélyekkel

2021-04-21 , Táplálkozás

A tavasz, és a nyár az az időszak, amikor mindannyian szembesülünk  téli passzivitásunk eredményével: lekerülnek az eddig mindent eltakaró kabátok, előkerülnek a lenge-csinos ruhák, a shortok, bikinik, rövidnadrágok, és némi elkeseredett küzdelem után az “összement” ruhákkal,  kénytelen-kelletlen - újév után először -  újra megfogalmazódik bennünk az elhatározás, hogy fogyókúrába kezdünk.
Elolvasom...

Mik a funkcionális élelmiszerek?

2021-03-17 , Táplálkozás

A funkcionális élelmiszerek először a múltszázad 90-es éveiben Japánban kezdtek elterjedni. A funkcionális élelmiszer olyan gazdagított, dúsított, erősített vagy átalakított élelmiszer, amely a változatos étrend részeként, optimális mennyiségben fogyasztva előnyös az egészségre.
Elolvasom...

Tudj meg többet a Light termékekről

2021-03-03 , Táplálkozás

Háromféle ember létezik: az, aki már fogyókúrázott, aki most fogyókúrázik, és az, aki ezután fog fogyókúrázni. A fölös kilók elleni küzdelem nem csak esztétikai kérdés - talán ez lenne a legutolsó szempontok egyike ami miatt sokan sanyargatni kezdik magukat - hanem egészségügyi probléma is egyben.
Elolvasom...

Probiotikumk a jó közérzetért

2021-02-17 , Táplálkozás

Probiotikum, prebiotikum,  szimbiotikum - hangzatos elnevezések, amelyeket manapság egyre gyakrabban  hallhatunk amikor az egészséges életmódról, egészségünk megőrzéséről vagy helyreállításáról  esik szó. De mit is jelentenek ezek a foglamak? A cikkben részletes átnézzük őket.
Elolvasom...

Rostok az egészség szolgálatában

2021-02-04 , Táplálkozás

Ha tudomást akarunk venni róla,ha nem - de mindannyiunknál eljön az az  idő, amikor  megérint bennünket az egészséges életmód követésének igénye. Ha másért nem – azért, mert addigi nemtörődöm hozzáállásunk miatt testi gyötrelmek sokasága okoz majd mindennapos problémát a számunkra.
Elolvasom...

 



 


RENDELD MEG  AZ EBÉDEDET ÉTLAPUNKRÓL

Válaszd ki 14 féle ételtípusunk közül a számodra legmegfelelőbbet. Kínálatunkban a legnépszerűbb
ételtípusok mellett igazi különlegességek is helyet kapnak.


ÉTLAP MEGTEKINTÉSE